Nyelvválasztás:
  • Magyar
  • Deutsch
Kecskemét, Petőfi S. u. 7
40 éves a Jako Cukrászda

Kínálatunk

Részletek

Galéria

Részletek

Elérhetőségeink

Részletek

Cégünkről

A Jakó Cukrászda története 1977-re nyúlik vissza: ebben az évben nyitotta meg Jakó Lajos és felesége első cukrászdájukat Kiskőrösön. Ez a cukrászda még a város szélén volt, mert az akkori jogszabályok szerint csak ellátatlan területen lehetett üzletet nyitni. Mivel az ÁFÉSZ-nek a belvárosban volt üzlete, így az engedélyt csak a város szélén lévő üzlet üzemeltetéséhez adták.
Kezdetben, a cukrászdában ketten dolgoztak: Jakó Lajos és felesége Anna. A kis üzlet rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert a környékbeliek körében. 1982-ben megnyílt a második Jakó Cukrászda, mely már Kiskőrös szívében a Petőfi Sándor utcában kapott helyet.
1987-ben ismét egy kellemes hellyel bövült Kiskörös vendéglátása, mert a központi ABC áruházban megnyílt a harmadik Jakó Cukrászda. A vállalkozás ekkor már 10föt alkalmazott. 1990-ben a vállalkozás nagy lehetöséget kapott egy kis fagylaltozó megnyitásával Kecskemét központjában. Ekkor már nem csak Jakó Lajos, hanem felesége Anna is cukrász mestervizsgával rendelkezett. Míg férje a kecskeméti fagylaltozót, majd 1991-től a mellette nyílt élelmiszerboltot irányította, Anna a három kiskőrösi cukrászdát vezette. Ekkor még a kecskeméti ingatlanok a Bács-Konzum Rt. Tulajdonait képezték és a család csupán a bérleti joggal rendelkezett.
1996-ban bekövetkezett Bács-Konzum Rt. Felszámolását követöen a kecskeméti Petöfi Sándor utcában lévö üzlethelyiség megvásárlásra került, valamint egy külterületi volt TSZ épület is, ahol pékséget és cukrászüzemet rendeztek be.

1998. öszén a Kecskeméti üzem mellett befejezödött a család számára a TSZ épület lakóházzá történö átalakítása, így a kiskörösi cukrászdákat a család bezárta és átköltöztek Kecskemétre.

2002-re a kecskeméti cukrászda kinőtte a kezdeti kis fagylaltozót és immár 80m2-es színvonalas belső tér, fogadta a kedves vendégeket. 2003-ra ez a helység is kicsinek bizonyult, így további bővítéssel közel 160m2-re nőtt a kecskeméti üzlet. Ekkor a Jakó Cukrászda kibővült az Anna Kávéház résszel és így akár 110 fő igényes befogadására és kiszolgálására vált alkalmassá. Jakó Lajos, felesége Anna, két lányuk Bea és Rita valamint közel 60 dolgozó biztosítja azóta is a kedves és udvarias kiszolgálást, valamint a hamisítatlan Jakó Cukrászdai ízeket. A vállalkozás működése során évente több tanulót is nevelt és tanított az igényes és szeretettel teli cukrász mesterségre. 2003. szeptemberben a Jakó Cukrászda a Dobos-Díj zsűritagjainak döntése értelmében elnyerte a Dobos C. József Díjat, melyet védnöki táblával látnak el.  


2003-2011-ig Jakó Lajos a Bács-Kiskun Megyei cukrász Ipartestület elnöke, majd az Országos Ipartestület ügyvezető elnökségi tagja. 

 

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség több kitüntetését vette át. A Gasztronómiáért Érdemérem zsűri plakett tulajdonosa, több hazai és nemzetközi versenyen zsűrizett. Megkapta a mestercukrász címet, majd 2008-ban a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnökévé választották. 2009-től az I. Magyar Fehérasztal Lovagrend tagja. 

 

2011 tavaszán megnyitotta Kecskeméten második üzletét, mely egy stílusos étterem és cukrászda különleges találkozása.

Több évtizedes, eredményes munkája elismeréseképpen 2012-ben a VOSZ Bács-Kiskun megyei Szervezete az "ÉV cukrásza" címet adományozta a már VENESZ-díjas cukrász mesternek.

 

 


Kosár tartalma

FIGYELEM! Internetes megrendelés esetén a tortákat kérjük 2 munkanappal előbb megrendelni! Sürgős esetben kérjük, hívja üzletünket vagy fáradjon be hozzánk személyesen!
A torta rendelések a Petőfi S. utcai üzletünkben vehetők át!
Rendelés összege: jelenleg üres

Köszöntjük honlapunkon!

Nagykőrösi utcai Éttermünk ajánlata: 

 Halnapok

Május 20 - 24-ig

 

Ételeinket már kiszállítással is megrendelheti!

Rendeléshez hívja a 76/900155 számot 

Kiszállítás minden nap 11 órától 18 óráig

Minimális rendelés 3000,-

Kiszállítási díjak (melyek tartalmazzák a csomagolást is):

Kecskemét városhatárig: 300,-

Kecskemét külterület: 500,-


 


 

 

OK

Hogy jobb élményt nyújthassunk, sütiket (cookie-kat) használunk. További információ